Bejelentkezés a háziorvosi szolgálathoz

A háziorvosi szolgálatok munkájukat területi ellátási kötelezettség alapján végzik. (TEK) A gyakorlatban ez azt jelenti hogy minden beteg lakcíme kijelöl egy háziorvost aki az adott beteget köteles praxisba venni és elfogadni. A mi körzetünk fizikiailag Pécsett, a Hársfa utca elejétől a Felsőgyükési útig terjed.  Azon betegek akik itt bejelentett lakcímmel rendelkeznek, igény esetén azonnal felvételre kerülnek praxisunkba.

 

A szabad orvosválasztás joga lehetővé teszi hogy évente egyszer indoklás nélkül, évente többször külön indokkal a beteg háziorvost váltson. Fontos tudni azonban hogy ha a lakcím ellátási területen kívüli akkor az orvosnak is mérlegelési joga van hogy befogadja-e a beteget a praxisba. Ezt a döntését az orvos nem köteles megindokolni semmivel, ha nem kíván területen kívüli beteget fogadni (leginkább azért mert ezzel a területi betegek ellátását hátráltatná) akkor a beteget a területileg illetékes háziorvoshoz irányíthatja.

 

Amennyiben be kíván jelentkezni körzetünkbe kérem hogy a fentiek figyelembevételével vegye fel velünk a kapcsolatot, leginkább e-mailen, Facebookon vagy telefonon.